Mod

Felhő megoldások

Mod nyári tábor 2016

Hírek

Biztonságtechnika

Intelligens dokumentum menedzsment

Dokumentumok fizikai előállítására szükség van. Igaz, hogy jelen korunkban minden informatikai megoldás azt az irányt támogatja, hogy dokumentumainkat on-line, digitális példányokra cseréljük le, azonban az évről évre készülő statisztikák azt mutatják, hogy a kinyomtatott oldalalak mennyisége mégis folyamatosan növekszik.

Nyomtatási szokásaink azonban megváltoztak, ahogy a készülékek és az általuk elérhető funkciók is.

Készülékeink már nem csak fénymásolni, vagy nyomtatni és szkennelni képesek, hanem önmagukban is önálló számítógépek, intelligens eszközök.

Nyomtatási környezet megtervezésénél két szempontot érdemes figyelembe venni:

 • az előállított dokumentumok költsége legyen alacsony
 • az alkalmazott készülék lehetőségeit használjuk ki!

Az intelligens nyomtatási megoldás egyszerre biztosítja a szükséges funkciók ellátását, s egyszerre garantálja a költséghatékonyságot.

Az intelligens nyomtatás arról szól, hogy mindamellett, hogy egy oldal előállítási költségét minél alacsonyabban tartjuk, a dokumentum kezelési folyamatokat is számba vesszük. Az eljárás eredményeképpen számos helyen további közvetett költséget takaríthatunk meg.

Nyomtatás optimalizálás

Vállalkozása méretéhez, tevékenységéhez, folyamataihoz illeszkedő, optimálisan kialakított eszközparkkal jelentősen csökkenthetőek a nyomtatási költségek. Ha az Ön vállalkozásánál többet nyomtatnak, mint havi 2 000 oldal, már érdemes kérnie ingyenes felmérésünket.

Miért lesz jó ez Önnek?
Mert az optimalizálással a következő előnyökre tehet szert:

 • Átgondolt nyomtatási lehetőségekkel jelentős időt takaríthat meg
 • Olcsóbb nyomatokkal költségcsökkentést érhet el
 • A nyomtatási folyamatok egyszerűsödnek, ezáltal növekszik a dolgozói elégedettség
 • Üzemeltetési szerződésünkkel a költségeket kordában tudja tartani
 • Garanciát kap arra, hogy a készülékei biztosan karban lesznek tartva

Milyen költségekkel kell tervezni nyomtatók esetében?

A fenti költségszerkezet iránymutatóként használható nyomtató, fénymásoló vagy multifunkciós eszköz beszerzésekor.

A bekerülési érték általában kedvező, azonban az üzemeltetés rejtett költségeket hordoz;

 • kellékanyagok: tonerek és tintapatronok, amelyek a felhasználástól függően fogynak, és mindig készletezni kell tartalékot
 • karbantartás: a szervizelés során kifizetett munkadíj, valamint a kollégája költségei, aki vállalkozásánál a nyomtatók javítását intézi
 • támogatás: egy komolyabb multifunkciós eszköz esetében mindenképpen szükség van betanításra, hogy a készülék optimálisan legyen használva
 • állásidő: egy alulméretezett készülék esetében mindig várni kell a munkák befejezésére, egy túlméretezett nyomtató, fénymásoló felesleges energiafogyasztása ugyanúgy költség

Hogyan nyújtunk 3 lépésben megoldást a fenti problémákra?

 1. A nyomtatási költségek az esetek többségében az alulméretezett eszközök leváltásával akár 30%-kal csökkenthetők. Mi felmérjük nyomtatási szokásait, majd segítünk az igényeinek leginkább megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető készülékek kiválasztásában. A nyomtatók beszerzésekor finanszírozási lehetőségeink is elérhetők.
 2. Az általunk biztosított nyomtatók beállítását is vállaljuk, valamint kollégái betanítását, így az azok által nyújtott előnyök maradéktalanul kihasználhatók. 
 3. Gondoskodunk az eszközök folyamatos üzemeltetéséről, így Önnek nem kell foglalkoznia a kellékanyagok fogyásával.

A költségcsökkentés az egyik legegyszerűbb módja a gazdaságosság növelésének, ezért sokan olcsóbb, kisebb teljesítményű készülékeket vásárolnak. Azonban nem feltétlenül a legolcsóbb eszközök, technológiák jelentik a takarékosságot. Egy multifunkciós eszköz készülék akár 5-10 kisteljesítményű gép (nyomtató/fénymásoló/fax/szkenner) munkáját ki tudja váltani, közben fenntartási költsége lényegesen alacsonyabb.

Milyen előnyökkel jár a nyomtató üzemeltetés?

 • Fix, tervezhető költségek: csak a nyomatok száma után megállapított fix díjat kell terveznie
 • Minden üzemeltetett eszköz karbantartása és javítása megoldott, gyártótól függetlenül
 • A készülékek működése az üzemeltetés teljes időtartama alatt garantált, jótállástól függetlenül: hiba esetén 1 napon belüli kiszállással, 72 órát meghaladó javítás esetén pedig cserekészülékkel biztosítjuk a folyamatos üzletmenetet
 • Felügyeljük a készletek fogyását, gondoskodunk tartalék kellékanyagokról. 

Számunkra elsődleges Partnereink hiteles és teljes körű informálása, ezért ingyenesen felmérjük Partnereinknél a jelenlegi nyomtatópark költségvonzatait és javaslatot teszünk az optimális nyomtatási megoldásokra.

Nyomdai és különleges nyomtatási megoldások

A nyomdai berendezések alkalmasak kiváló minőségű, nagy mennyiségű anyag gazdaságos elkészítésére. Legyen szó egy vagy több oldalas homogén kiadványokról, például szórólapokról, termékkatalógusokról, csomagolásokról vagy megszemélyesített dokumentumokról: DM-ek, számlalevelek. Mi tudjuk biztosítani a legmegfelelőbb gépet.

Az általunk biztosított gépek előnyei:

 • Nyomdai minőségben állíthat elő dokumentumokat, gyorsabban, mint ahogy egy kiírt tenderre ajánlatokat kap. A készülékek kialakításuknak köszönhetően irodai környezetben is üzemeltethetők, így a szállítással járó késedelmet és költségeket is megtakaríthatja!
 • Gyors színbeállítási lehetőségekkel tovább növelik a munkafolyamatok sebességét, az új gyártások előtt jelentősen csökkenthető a beállításhoz szükséges idő.
 • Az alacsony szervízigény biztosítja a magas rendelkezésre állást, a gépek karbantartásához felhasznált idő több napról pár órára csökkenthető, ráadásul bizonyos alkatrészeket a szükséges oktatás után akár a kezelők is karban tudnak tartani, vagy cserélni.
 • A készülékekhez kiegészítő opciók használata is lehetséges, így egy lépésben megvalósulhat csomagolások nyomása és méretre vágása, de kiadványok hajtása, tűzése, lyukasztása, vagy akár füzet készítése is.

Nagy formátumú nyomtatás

Különleges, az általános irodai dokumentumoktól lényegesen nagyobb méretű nyomatok készítése, tervezőirodák, gyártó vállalkozások számára a folyamatok tervezésére és extra magas pontosságú, nagyméretű ábrák előállítása. Ugyanakkor kis- és nagykereskedők is gyorsan, olcsón, aktuális kínálatuknak megfelelően készíthetnek reklámplakátokat üzletükbe.

Ezek az eszközök bármilyen, a vállalkozás működése során előforduló prezentációs vagy tervezési folyamatot eredményesebbé tesznek,  gyárthat akár tervrajzokat, reklámplakátokat, flipchart-táblát, vagy folyamatábrákat, azt gyorsan és gazdaságosan megteheti! A szabvány A0, B0, C0 papírméreteken felül egyedi méretben is nyomtathat, a készülékek között olyanok is elérhetők, amelyekkel a nyomatok egy lépésben a kívánt méretre vághatók.

3D nyomtatás

Gyártással, tervezéssel foglalkozó cégek számára gyakori problémát jelent a mintadarabok elkészítése, mivel azok aránytalanul nagy költséggel járnak, gyakran hosszú időt vesz igénybe egy-egy folyamat, és a beavatkozási lehetőségek is korlátozottak.

A 3D nyomtatás nagy pontosságú, finoman kidolgozott makettek, vagy prototípusok előállítására használatos eljárás, amely során háromdimenziós modell készül, akár többféle anyagból összeállítva. Az ily módon elkészült modellek kiváló lehetőséget biztosítanak a gyártás előtti esetleges hibák feltárására és kiküszöbölésére. Valamint kis szériás, vagy sok esetben egyedi termékek is előállíthatók, például egy készülék nehezen beszerezhető alkatrészei.

A 3D nyomtatók felhasználási köre folyamatosan bővül, a mérnökökön, termékfejlesztőkön, orvosokon, fogtechnikusokon és ékszerészeken kívül egyre többen ismerik fel, milyen folyamatok tehetők könyebbé, gyorsabbá a 3D nyomtatókkal előállított termékekkel.

Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérjük olvassa el a honlapunk adatvédelmi nyilatkozatát. Az alábbi űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez történő hozzájárulás elfogadásával Ön nyilatkozik, hogy az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően kezelhetjük az Ön itt közölt személyes adatait.


 *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Hozzájárulok adataim kezeléséhez * 
Név:  
E-mail:  
Tárgy:  
Üzenet:  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: