Mod

Felhő megoldások

Mod nyári tábor 2016

Hírek

Biztonságtechnika

A jelenkor sikertörténete - Drónok

Mindennapi életünk szerves részét képezik az egyre nagyobb popularitásnak örvendő pilóta nélküli repülők. A drón technológia - ahogy maga az Internet is katonai fejlesztésként indult, majd az idő teltével átszivárgott a civil szférába. Bebizonyította, hogy sokkal többre hivatott, mint azt korábban gondolták! A szélesebb körű felhasználásuk a 2000-es évek második felében kezdett kiteljesedni, amikor megjelentek az első szórakoztató célokra szánt típusokViszont hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a drón több, mint játékszer és a szabadidős célokon kívül a különböző iparágak is nagy hasznát veszik az „új” technológiának. 

 

Ahogy azt egyre több szaklapban is olvashatjuk és személyesen is egyre többen megtapasztalták már - elérkeztünk arra a pontra, hogy a dróntechnológia megkerülhetetlenné vált úgy a mezőgazdaságban, mint az építőiparban (és egyéb iparágakban is). Az új megoldás jelentős erőforrás-megtakarítást tesz lehetővé, hiszen képes ellátni olyan feladatokat, amelyek korábban nem, vagy csak jelentős IDŐPÉNZ és ENERGIA befektetésével voltak kivitelezhetők. 

Van még hova fejlődni? A válasz: határozott igen! A felhasználási területek száma ugyanis folyamatosan növekszik.  

De hol tart most a technológia? 

Az Alzagro startup cég célja például a teljesen automatizált, az emberi beavatkozást és közreműködést szinte teljes mértékben kizáró gabona-mintavétel. Az általuk fejlesztett drón a koncepció szerint a kezelő által meghatározott útvonalon haladva vesz egy részmintát, amelyet az infravörös elemzőegysége segítségével analizál, így a gabona minősége a helyszínen azonnal meghatározható. Az elemzés így amellett, hogy ~5-ször gyorsabb, sokkal megbízhatóbb is, az egyéb költségekről (szállítás, laborvizsgálat, stb…) már nem is beszélve! 

 

 Egy a már megvalósított történetekből

Az E.ON már több mint két éve használ drónokat az elektromos vezetékhálózat ellenőrzésére.A kötelező átvizsgálásokat, ellenőrzéseket a drónok alkalmazása előtt földi és helikopteres bejárásokkal végezték el, ami igencsak időigényes és a jelen megoldás költségének a többszörösébe került. Most egy hőkamera és egy 30x-os optikai zoomra képes kamera alkalmazásával könnyedén azonosítják be a hibákat, szakadásokat, elhasznált hálózati elemeket. Az erre felkészített szakembereknek nem maradt más dolguk, mint a „földre hozott” felvételeket elemezni és döntéseket hozni.  

Nem ér itt véget az E.ON története, hisz a rendszert folyamatosan fejlesztik, „tanítják”, hogy képes legyen automatikusan azonosítani a hálózati hibákat, szakadásokat. A rendszer már munka közben mérlegeli és tudja, az új adatokból pedig folyamatosan újratanulja, hogy mely helyzeteket kell rögzítenie, esetleg továbbítania. A technológia bevezetésével a cég számára nagyságrendekkel szerényebb anyagi áldozatot követel ezen karbantartási feladatok végrehajtása.

 

Még számos sikertörténetről lehetne beszámolni, hiszen egyre több vállalkozás hódol be a technológia nyújtotta lehetőségek előtt és választja a hatékony - és hosszú távon is alacsony költségű - megoldásokat.  

Nincs szükség több bizonyítékra: a drónok használata megkérdőjelezhetetlenül leegyszerűsíti munkafolyamatainkat, időt, energiát és pénzt spórolva nekünk ezzel.  

Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérjük olvassa el a honlapunk adatvédelmi nyilatkozatát. Az alábbi űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez történő hozzájárulás elfogadásával Ön nyilatkozik, hogy az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően kezelhetjük az Ön itt közölt személyes adatait.


 *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Hozzájárulok adataim kezeléséhez * 
Név:  
E-mail:  
Tárgy:  
Üzenet:  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: