Mod

Felhő megoldások

Mod nyári tábor 2016

Hírek

Biztonságtechnika

Kik vagyunk mi?

Interjú Stankovits Péter Kliens és kliensinfrastruktúra üzemeltető csapatainak vezetőjével.

Stankovits Péter kollégánk - becenevén Stanyó - régóta erősíti cégünket. Ez idő alatt végig az Audi informatikai infrastruktúráját kiszolgáló csapat tagjaként tevékenykedett. Büszkeséggel tölt el minket, hogy 22 éve járulunk hozzá az Audi gördülékeny működéséhez. Az elmúlt évek alatt kollégáink több nagyobb IT projektet vezényeltek le, az utolsó 5-6 évben már Péter kollégánk vezetésével.

  • Kiskorodban mi szerettél volna lenni?   

Lódoktor szerettem volna lenni. Sokat voltam falun nagyszüleimnél. Szerettem minden állatot, legfőképp a lovakat. Innen jött az indíttatás. Aztán az élet más irányba vitt… 

  • Milyen pozíciót töltesz be a cég életében?  

A Mod Számítástechnikai Kft. Audi-s részlegén belül, a Kliens és kliensinfrastruktúra üzemeltető csapatainak vagyok a vezetője. 

  • Hány éve dolgozol a Mod-nál és ez az idő alatt mit adott neked ez a munkahely?  

Már több, mint 11 éve. Végig jártam a ranglétrát: a PC support-on kezdtem, dolgoztam helpdesk-esként, felügyeltem szervereket és kritikus rendszereket az operating-en, majd mérnökként. Nagyon sokat fejlődtem szakmailag, és itt nem csak az informatikára gondolok. Volt szerencsém részt venni 2011-2012-ben az Audi gyárbővítéses projektjében. Láttam, hogy egy ekkora cég egy ekkora beruházást hogyan valósít meg, mennyi mindennek kell ahhoz összeállnia, hogy a sok apró dologból egy működő egész legyen. Ez megtanított a rendszer szintű gondolkozásra, aminek azóta is nagy hasznát veszem. A sok tanítás mellett egy életre szóló élmény volt számomra ez a projekt. 

  • Milyennek ítéled meg a munkahelyi légkört?  

Irodán belül nagyon jó a hangulat. Úgy érzem, hogy egy nagyon jól felépített csapat vesz körül, mint szakmailag, mint emberileg. Hál’ Istennek nálunk nem jellemző a fluktuáció, egy jól összeszokott csapat vagyunk. 

  • Mit szeretsz legjobban a munkádban? Miket éltél/élsz meg kihívásként?  

Legjobban a közös munkát és az új dolgok bevezetését szeretem, mert ezek azon kívül, hogy új dolgokkal ismertetnek meg, mindig összekovácsolják a csapatot is. A legnagyobb kihívás mindig a csapat jó hangulatának, illetve munkamoráljának fenntartása. Megtalálni azt, hogy ki miben jó, mivel foglalkozik szívesen, kit hogyan lehet motiválni.  

  • Milyen változásokon ment át a cég az elmúlt 10 évben? Hozott pozitív előrelépéseket dolgozói szempontból? 

Az elmúlt 11 évben a vállalat sokat növekedett, megkettőződött. Az akkor még éretlen szervezeti struktúra folyamatosan formálódott, épült a növekedéssel. Mára már egy stabil struktúra szerint dolgozunk. Az évek alatt nagyon sok céges rendezvény volt, amikre jó visszaemlékezni, például imádtuk a sárkányhajóversenyeket, a közös edzéseket, a bográcsozást a verseny után.  

  • Karrier szinten hol látod magad 5 év múlva? Miket szeretnél elérni?  

Jelenleg nagyon jó pozícióban vagyok. Mint vezető van beleszólásom a dolgok alakulásába, de operatív szinten is részt veszek a napi feladatok elvégzésében. Ez számomra nagyban megkönnyíti a munkámat, és élvezem is. A technikai dolgok ismerete biztosítja számomra, hogy jó döntéseket hozhassak. Kollégáimmal szakmailag mindig támogatjuk egymást. Legyen szó scriptelésről, rendszerüzemeltetésről, validálásról vagy bármilyen napi feladatról. Szeretnék 5 év múlva is egy ilyen hatékony és jó csapattal, nagyobb létszámban több szolgáltatást ellátni. 

  • Ha egy hétre bele bújhatnál egy filmkarakter bőrébe kiébe bújnál bele?  

Sok karaktert fel tudnék sorolni, de talán leginkább Marty McFly a Vissza a jövőbe című filmből. Irigylem az időgépét. Szívesen visszamennék az időben, különböző korokban szívesen szétnéznék…  

  • Hogyan szoktál kikapcsolódni? Mivel töltöd a szabadidődet? 

Gyerekkorom óta néptáncoltam. Sajnos mostanában nincs már rá annyi időm, mint szeretném, de amikor lehet, szívesen foglalkozom ezzel. Ez nem csak egy sport, vagy hagyomány, hanem egy életforma is! A tánchoz hozzá tartozik a zene, a gasztronómia, a különböző fesztiválok, események. A mindennapokban rendszeresen squasholok és focizok, néha még az úszásra is ráveszem magam. 

Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérjük olvassa el a honlapunk adatvédelmi nyilatkozatát. Az alábbi űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez történő hozzájárulás elfogadásával Ön nyilatkozik, hogy az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően kezelhetjük az Ön itt közölt személyes adatait.


 *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Hozzájárulok adataim kezeléséhez * 
Név:  
E-mail:  
Tárgy:  
Üzenet:  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: