Mod

Hírek

Híreinkkel szeretnénk, ha közelebbről is megismernének minket. Megjelenéseinkkel, cselekedeteinkkel mondjuk el, hogy mit jelent a régiő felelős és megbízható vállalkozásának lenni.

Merlin -partner a vállalatirányításban

Még manapság is gyakran előfordul, hogy jól prosperáló vállalkozások méltánytalan informatikai feltételek között végzik munkájukat. A kiélezett versenyben csak az a cég maradhat hosszú távon is talpon, aki minden területen fejleszti képességét. A hatékonyságot növelő, a megfelelő visszacsatolásokat biztosító ügyviteli rendszer nélkül a sikeres gazdálkodás esélytelen.

A költséghatékonyság növelése csak megfelelően konfigurált, fegyelmezetten kezelt integrált ügyviteli rendszer alkalmazásával lehetséges. Az ilyen rendszer legfőbb érdeme a mindennapi munka egyszerű és precíz támogatásán túl a vezetői információk szolgáltatása.
A Merlint kifejezetten a magyar kis és közepes méretű vállalatok részére terveztük. Alacsony költségével és hatékonyságával a szektor legoptimálisabb rendszerének véljük.

Soós Péter - stratégiai igazgató

Mitől különleges a Merlin?

Mert az alapoktól épült fel. Amikor elkezdtük fejleszteni, egy cél volt: funkcionálisan feleljen meg a saját elvárásainknak. Úgy terveztük meg, hogy a használata egyszerű legyen, mégis fedje le a folyamataink java részét, de ne kelljen egyszer sem feleslegesen kattintanunk. A rendszert 15 éve a gazdasági élet alakítja, ezért valós feladatokra kínál testreszabott megoldásokat. Külön érdemes megemlíteni az integráltságát, miszerint a rendszeren belül nincs felesleges konverzió, importálás, exportálás, a Merlin minden adatot egyszer tárol.

Milyen funkciókat támogat a Merlin?

Egy álalános magyar KKV teljes tevékenységét. Az alapvető áruforgalom, számla, iktatás és pénzügyi modulok mellett nagy hangsúlyt kaptak a hibajegy kezelő, a CRM és a Projekt menedzsment modulok. Ez utóbbiak ritkán részei egy alaprendszernek, azonban a XXI. században egyre nélkülözhetetlenebbek lesznek, mi sem tudnánk nélkülük létezni.

Hogy lehet az, hogy ilyen funkciógazdagság mellett a Merlin gazdaságos tudott maradni?

Úgy, hogy mi is a Merlint használjuk így nincs szükségünk más drága megoldásra! A fejlesztési költségek megtérülését nem csupán a szoftver értékesítésétől várjuk, hanem a használatból eredő üzleti előnyök egy részét is visszaforgatjuk. Így a partnereinknek a szoftver valós, közvetlen értékéért kell fizetnie.

Milyen konstrukciókban lehet a Merlinre szert tenni?

Partnereink leginkább a havidíjas megoldásokat szeretik, mert könnyen tervezhető, nincs beruházási költség és menet közben a modulok rugalmasan variálhatók. Természetesen lehetőség van több évre megvásárolni a licenceket, támogatással frissítésekkel együtt, vagy külön is. Jelenleg érvényben van egy pályázati lehetőség, amely elvárásainak a Merlin teljességgel megfelel. A támogatás két részből tevődik össze: vissza nem térítendő és visszatérítendő. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 35%-a, a visszatérítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 55%-a, amelyet kedvezményes hitel formájában valósíthat meg. A projekt finanszírozásához Önnek összesen 10% önerőre lesz szüksége.

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetésében a legnagyobb kihívás a fejlesztéssel megvalósítható testreszabás. A Merlin esetében ez milyen módon valósul meg?

Mivel IT cég vagyunk, a kollégáink többsége informatikus. Ez abban segít, hogy mindegyikünk érti a folyamat fogalmát, képesek vagyunk rendszerben gondolkodni, az IT szolgáltatásból megtanultuk elemeiben figyelni a dolgokat, és úgy meghatározni a fejlődés irányát. Munkatársaink a rendszer éles tesztelői, fejlesztői egyben, minden fejlesztés, módosítás élesben látunk. Az előforduló hibákat így gyakorlatilag azonnal megtaláljuk, és a partnereik már többszörösen tesztelt és kipróbált megoldásokat kapnak. A módszer annyira hatékony, hogy az új igényeket majdnem olyan gyorsan szolgáljuk ki, mint ahogy hibákat orvosolunk. Ráadásul, ha a rendszerbe új funkció kerül, az elérhető lesz az összes partner számára, a frissítést követően.

Van olyan funkció, amit kiemelne?

Mindenképpen a vezető támogatás lehetőségeit. Alapelv, miszerint, az az adat, ami a Merlin adatbázisában van, az mind rendelkezésre áll, bármilyen összefüggésben megvizsgálható, gyakorlatilag a fantázia szab határt. Ez úgy működik, hogy a munkatársakkal egyeztetve meghatározzuk az összefüggéseket, amikre szeretnénk ránézni, ők pedig elkészítik a lekérdezést, amit aztán bármikor előhívhatunk. Ez már egy kicsit túlmutat magán a Merlinen, kicsit adatbányászat, kicsit Big Data, de óriási előnyünk az, hogy az adatbázis szerkezetét ismerjük teljes keresztmetszetében. A szolgáltatás elérhető a partnereink számára is.

Hogy néz ki a Merlin jövője?

Legújabb fejlesztésünk a gyorsszámlázás funkció, ezzel gyakorlatilag pénztárgépes funkciókat valósítunk meg, hogy üzletekben POS-ként alkalmazható legyen. Középtávon a profi vezetői döntéstámogatás és a platform független, bárhonnan elérhető funkcionalitás a cél. Fontos ismét kiemelni, hogy akkor jó egy vállalatirányítási rendszer, ha úgy tud mindent magába foglalni, hogy a használata mégsem nehézkes. Meg kell oldani a legegyszerűbb feladatoktól (pl. dokumentumok iktatása) a legbonyolultabb vezetéstámogatói kimutatásokig mindent.

Soós Péter 

stratégiai igazgató

Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérjük olvassa el a honlapunk adatvédelmi nyilatkozatát. Az alábbi űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez történő hozzájárulás elfogadásával Ön nyilatkozik, hogy az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően kezelhetjük az Ön itt közölt személyes adatait.


 *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Hozzájárulok adataim kezeléséhez * 
Név:  
E-mail:  
Tárgy:  
Üzenet:  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: