Mod

Felhő megoldások

Mod nyári tábor 2016

Hírek

Biztonságtechnika

Minőség az alkalmazás fejlesztésben

Már több éve, hogy bevezettük és alkalmazzuk a minőségbiztosítás folyamatába az automata kódelemző rendszert. Segítségével minőségi mutatókról tudunk jelentést küldeni a megrendelőink számára.

Egyszerűsítve, a CE tanúsítvány mögött rejlő minőséget garantáló gyártási követelményekhez hasonlóan a szoftverfejlesztés világában is vannak olyan eszközök, melyek a forráskód részleteit vizsgálják programozás közben, hogy a megrendelő minden kétséget kizáróan minőségi terméket kapjon végül készhez. 

Scheer István
Üzletág Vezető, Innovatív IT technológiák


Ez a rendszer olyan mutatókról tud jelentést küldeni, mint például a megbízhatóság, biztonság, karbantarthatóság, teszt lefedettség vagy a ciklomatikus komplexitás.

Azért tartjuk fontosnak ezeknek az információknak a közlését, mert ezáltal a partnereink teljes képet kapnak a szoftver minőségéről, teszteltségéről, rugalmasságáról, erős biztonsági szintjéről. Fontos, hogy minőséget, megbízhatóságot válasszanak ügyfeleink mikor általunk tervezett szoftvert választanak. 

De hogy milyen adatokat is szolgáltat ez az elemző rendszer?   

Mindenki számára is érthető adatokat szolgál a rendszer. A kódminőség ellenőrző kiszűri a feleslegesen vagy többször megírt sorokat így áttekinthetőbb lesz a programstruktúra és ez számos későbbi probléma forrását megszünteti. Ellenőrzi az elemek egymástól való függőségét, minél kevesebb direkt kapcsolat van az egyes programrészek között, annál karbantarthatóbb struktúráról beszélünk. 

Az eszköz kimutatja a hibás megvalósítási mintákat is, melyek a végleges kódból ezáltal kiszűrhetők. Nem utolsó sorban, az elkészítés ideje rövidebb, mert a fejlesztőink gyakorlatilag a kód írása közben látják az esetleges hibákat ezáltal hatékonyabb a javításuk is. 


 

 


Kapcsolat

Kapcsolatfelvételhez kérjük olvassa el a honlapunk adatvédelmi nyilatkozatát. Az alábbi űrlap kitöltésével és az adatkezeléshez történő hozzájárulás elfogadásával Ön nyilatkozik, hogy az adatvédelmi nyilatkozatunknak megfelelően kezelhetjük az Ön itt közölt személyes adatait.


 *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!Hozzájárulok adataim kezeléséhez * 
Név:  
E-mail:  
Tárgy:  
Üzenet:  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: